CogniTech logo i header

LB Forsikring er næsten selvkørende med Planning Analytics

LB Forsikring A/S er et medlemsejet forsikringsselskab med godt 400.000 medlemmer i blandt andet selskaberne Lærerstandens Brandforsikring og Runa Forsikring. LB Forsikring beskæftiger over 750 dygtige medarbejdere og er det tredjestørste forsikringsselskab på privatmarkedet i Danmark.

LB Forsikring A/S havde et ønske om at komme væk fra den traditionelle måde at planlægge og arbejde med et årligt budget. Det skulle være en mere agil og fremtidssikret form for økonomistyring. Valget faldt på IBM Planning Analytics, og det har virksomheden nu fået implementeret i samarbejde med CogniTech.

Vi valgte Planning Analytics fordi, vi har behov for at kunne reagere hurtigere med flere årlige forecast på budgetterne. Og værktøjet giver også mulighed for at se længere ud i fremtiden end bare indeværende år. Det passer bare rigtig godt for et selskab som vores, at man kan se effekten af ændringer, man laver flere år ud i tiden

Steen Thøgersen

Head of Business Controlling

 

 

Maksimalt ejerskab

LB Forsikring A/S ville gerne have maksimalt ejerskab over værktøjet og få kendskab til løsningen, så de selv kunne arbejde med den og lave ændringer. Derfor aftalte de med konsulenterne fra CogniTech, at de skulle hjælpes i gang og så blive selvkørende i brugen af Planning Analytics:

I den første måned afsatte vi tre dage hver uge, hvor vi sammen med konsulenterne sad og byggede systemet op. Det har været en meget intensiv proces. Vi har været heldige, at vi har haft et par dygtige folk på til at hjælpe os. Det har været en del af vores succes. Vi kunne ikke gøre det, uden at have de rigtige folk med fra CogniTech

Steen Thøgersen

Head of Business Controlling

Et andet sted i dag

Det har taget tid at få uddannet de relevante medarbejdere og ledelsen i den nye måde at arbejde med økonomistyring på, men det er værd at gøre:

Vi er et helt andet sted i dag med et værktøj, der passer meget bedre til vores forretning. Så vi kan roligt sige, at det har levet op til vores forventninger

Steen Thøgersen

Head of Business Controlling

Book et uforpligtende inspirationsmøde

Føler I jer låst af jeres traditionelle og rigide budgetproces, så lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan I kan få en mere agil og fremtidssikret form for økonomistyring, der passer til jeres virksomhed og jeres behov.