CogniTech logo i header

Data Fabric

Data Fabric er en arkitektur, der gør end-to-end-integrationen af forskellige data-pipelines og cloud-miljøer nemmere ved hjælp af intelligente og automatiserede systemer.

Data Fabric Arkitektur

Ved at udnytte data-services og API'er trækker Data Fabric data fra legacy-systemer, Data Lakes, Data Warehouses, SQL-databaser og apps, hvilket giver et holistisk indblik i virksomhedens præstationer.

I modsætning til de individuelle datalagringssystemer sigter Data Fabric på at skabe mere flydende data-miljøer og forsøger at imødegå problemet med data-tyngdekraft—dvs. ideen om, at data bliver sværere at flytte, når det vokser i størrelse.

En Data Fabric ser bort fra de teknologiske kompleksiteter, der er involveret i data-bevægelse, -transformation og -integration, hvilket gør al data tilgængelig på tværs af virksomheden.

Data Fabric-arkitekturer er til gengæld baseret på tanken om, at data er løst forbundet i platforme, som applikationer kan få adgang til, når de har brug for det.

Der findes ikke en enkelt standard dataarkitektur for en Data Fabric, da virksomheder har forskellige behov. Variationen opstår på grund af antallet af cloud-udbydere og forskellige måder at opbygge datainfrastrukturen på. Selvom virksomheder kan have forskellige data-frameworks, deler de alligevel nogle fælles træk, der er unikke for en Data Fabric. For eksempel inkluderer de seks grundlæggende komponenter, som Forrester beskriver som:

Datastyring

Ansvarlig for Data Governance og sikkerhed af data.

Dataforbindelse

Begynder at kombinere cloud-data og finder forbindelser mellem strukturerede og ustrukturerede data.

Dataforarbejdning

Dataforarbejdning forfiner data for at sikre, at kun relevante data kommer frem til data-udtrækning.

Databearbejdelse

Dette kritiske lag udfører nogle af de vigtigste opgaver for Data Fabric -transformering, integration og rensning af data, så de bliver brugbare for teams på tværs af virksomheden.

Dataidentifikation

Fremhæver nye muligheder for at integrere forskellige datakilder. Det kan for eksempel finde måder at forbinde data i et forsyningskædedata-lager og et kunde-forholdsstyringssystem, hvilket giver mulighed for at tilbyde nye produkter til kunder eller forbedre kundetilfredsheden.

Dataadgang

Tillader forbrug af data, sikrer de rette tilladelser til visse teams for at overholde reguleringer. Derudover hjælper dette lag med at fremvise relevant data gennem brug af dashboards og andre data-visualiseringsværktøjer.

Fordelene ved Data Fabric

Data Fabric-arkitekturer har vist sig at levere en række forretningsmæssige fordele for brugerne. Nogle af de mest betydningsfulde er:

1

Intelligent integration

  • Data Fabrics udnytter semantiske vidensgrafer, metadatastyring og Machine Learning til at forene data på tværs af forskellige datatyper og endpoints. 
  • Hjælper datastyringsteams med at gruppere beslægtede datasæt sammen samt integrere helt nye datakilder i virksomhedens data-økosystem.
  • Funktionaliteten automatiserer aspekter af dataarbejdsbyrde-håndtering, hvilket fører til forbedringer i effektiviteten.
  • Hjælper med at eliminere siloer på tværs af data-systemer og centralisere Data Governance praksis.
  • Forbedrer generelt datakvaliteten.

2

Demokratisering af data

  • Data Fabric-arkitekturer muliggør selvbetjeningsapplikationer, hvilket udvider adgangen til data ud over mere tekniske ressourcer.
  • Reducerer dataflaskehalse og fremmer mere produktivitet.
  • Virksomhedens brugere kan træffe hurtigere forretningsbeslutninger, da de har adgang til de nødvendige data.
  • Frigør tekniske brugere til at prioritere opgaver, der bedre udnytter deres kompetencer.

3

Bedre databeskyttelse

  • Der bliver ikke gået på kompromis med data-sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger selvom dataadgangen udvides.
  • Data Fabric-arkitekturer sikrer, at der implementeres flere Data Governance regler omkring adgangskontroller.
  • Specifikke data er kun tilgængelige for visse roller, hvilket styrker sikkerheden.
  • Data fabric-arkitekturer tillader implementering af data-maskering og kryptering omkring følsomme og proprietære data.
  • Reducerer risikoen ved data deling og systembrud.

Gartner har bemærket specifikke forbedringer i effektiviteten ved Data Fabric-arkitekturer. Det kan blandt andet reducere: 

 • Reducere tid til integrationsdesign med 30%
 • Reducere implementering med 30%
 • Reducere vedligeholdelse med 70%.

Alt i alt kan Data Fabric-arkitekturerne forbedre den overordnede produktivitet og skabe en mere smidig og effektiv datastyring for virksomhederne.

Book et uforpligtende inspirationsmøde

Book et uforpligtende inspirationsmøde via vores online formular, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan Data Fabric kan hjælpe med at forbedre produktiviteten og skabe mere smidig og effektiv datastyring for din virksomhed.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.

Kontakt os direkte

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte os direkte, hvis du foretrækker det. Vi er altid klar på en god snak.

Kontakt os