CogniTech logo i header

Få overblik over dine data med et Data Warehouse

Et Data Warehouse er en stor central database, der indeholder data fra mange forskellige kilder og anvendes til at understøtte forretningsanalyse og beslutningstagning. Det kan indeholde historiske data, og det kan tage lang tid at bygge og vedligeholde. Data Warehouse arkitekturen er normalt designet til at støtte tværfunktionelle analyser, og kan indeholde store mængder data, der er optimeret til at støtte komplekse forespørgsler og rapporter.

Fundamentet til enhver god løsning inden for Business Analytics er et godt og veludført Data Warehouse, der er med til at fremtidssikre løsningen og gøre den mere robust.

Hvornår skal man investere i et Data Warehouse?

Det er fornuftigt at investere i et Data Warehouse når:

  • Der er mange forskellige datakilder
  • Man ønsker historiske data
  • Der er behov for rensning af stamdata
  • Man ønsker berigelse af eksisterende data
  • Der er øget frekvens af data opdateringer
  • Det drejer sig om master data mapping

Hvorfor investere i et Data Warehouse?

1

Centralisering af data

Et Data Warehouse giver en centraliseret og struktureret placering til data fra forskellige kilder. Derigennem får organisationen mulighed for at samle al relevant information på ét sted, hvilket gør det nemmere at håndtere og analysere dataene.

2

Bedre beslutningsstøtte

Et Data Warehouse giver en solid platform til at analysere data på en effektiv måde. Det er med til at sikre, at organisationen træffer bedre og mere informerede beslutninger, da data er mere tilgængelige og kan bearbejdes både hurtigere og mere effektivt.

3

Forbedret datakvalitet

Et Data Warehouse giver en centraliseret placering for data, som gør det muligt at sikre ensartethed og nøjagtighed af dataene. Det forbedrer datakvaliteten, hvilket er afgørende for at træffe præcise og pålidelige beslutninger.

4

Bedre ydeevne og skalerbarhed

Et Data Warehouse kan hjælpe virksomheden med at forbedre ydeevnen og skalerbarheden af dens databehandling, hvilket er essentielt, hvis organisationen vokser og dens databehandlingsbehov øges.

5

Bedre Data Governance

Et Data Warehouse giver organisationen mulighed for at implementere stærkere Data Governance praksis, hvilket hjælper med at sikre dataintegritet, datasikkerhed og overholdelse af regler og standarder.

Opbygningen af et Data Warehouse

Som en del af opbygningen af et Data Warehouse benyttes en såkaldt Extract-Transform-Load proces (ETL), hvor data trækkes ud af kildesystemerne og indlæses i et Data Warehouse. Efterfølgende renses al data for eventuelle fejl og mangler for at sikre, at man starter med et helt rigtigt fundament, som man til sidst mapper med nøgler så tabellerne sammenkædes.

Ved at bygge et Data Warehouse og samle al data opnår man ensartethed på tværs af alle rapporter, da de er bygget op omkring præcist samme datamodeller. Det betyder at man opnår én sandhed og ikke en sandhed per rapport.

Den værdiskabende løsning

CogniTech A/S har mange års erfaring med opbygning af Data Warehouse. Uanset om I ønsker en cloud, hybrid eller on-premise løsning, sikrer vi altid et robust og fremtidssikkert fundament til jeres Business Analytics løsning.

Vi hjælper jer også gerne med at identificere, hvilken løsning, der passer bedst ind i jeres organisation. Læs mere om de forskellige softwareløsninger her på siden eller kontakt en af vores specialister.

Hvis man allerede har et Data Warehouse, men ønsker at optimere, tilbyder vi også SQL Performance tuning. SQL Performance tuning hjælper med at optimere og forbedre dine SQL-forespørgsler, så de kører hurtigere og mere effektivt.

Book et uforpligtende møde eller kontakt en af vores specialister for mere information.

Book et uforpligtende inspirationsmøde

Book et uforpligtende inspirationsmøde via vores online formular, hvis du ønsker at høre mere om fordelene ved et Data Warehouse og hvordan det kan hjælpe dig med at få overblik over din virksomheds data.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.