CogniTech logo i header

Værdifuld indsigt med BI i indkøbsafdelingen

Indkøbsafdelingen kan få stor glæde af at anvende Business Intelligence (BI) til at hjælpe dem med at træffe informerede beslutninger, optimere processerne og øge effektiviteten.

BI kan nemlig bruges til at samle, analysere og præsentere data om indkøbsaktiviteter, leverandører, omkostninger og produktionsbehov.

Ved hjælp af BI kan indkøbsafdelingen:

  • Få et overblik over købshistorik
  • Spotte tendenser
  • Forudsige fremtidige behov
  • Sikre at der disponeres efter kundernes efterspørgsel
  • Identificere potentielle besparelser
  • Optimere leverandørforhold
  • Øge effektiviteten i indkøbsprocessen
  • Overvåge leverandørernes performance
  • Træffe informerede beslutninger

Fordelene ved at anvende BI i indkøbsafdelingen

Der er mange fordele ved at anvende Business Intelligence (BI) i indkøbsafdelingen, som kan gavne både selve afdelingen, men også hele forretningen:

Bedre beslutninger

BI kan hjælpe med at samle, analysere og præsentere data om indkøbsaktiviteter, leverandører, omkostninger, og produktionsbehov, som kan hjælpe indkøbsafdelingen med at identificere tendenser og forudsige fremtidige behov, så afdelingen kan træffe mere informerede beslutninger.

Besparelser

BI kan hjælpe med at spotte besparelsesmuligheder ved at identificere over- og underforbrug, og ved at undersøge mulige alternativer til dyre leverandører.

Optimering af leverandørforhold

BI kan hjælpe med at overvåge leverandørernes performance, og komme med forslag til at fortsætte eller afslutte forretningsforbindelser med dem, hvis det vurderes at samarbejdet ikke er fordelagtigt.

Øget effektivitet

BI kan hjælpe med at automatisere og optimere indkøbsprocessen, så indkøbsafdelingen kan arbejde mere effektivt og hurtigt.

Forbedret lagerstyring

BI kan hjælpe med at spore lagerniveauer, forudsige fremtidige behov og identificere potentielle lagerudbudssituationer. Det gør indkøbsafdelingen i stand til at træffe bedre beslutninger om lagerstyring og bestilling.

Bedre leverandørstyring

BI kan også hjælpe med at overvåge leverandørens ydeevne, leveringsplan og leveringskvalitet, hvilket gør indkøbsafdelingen i stand til at sikre at varerne er tilgængelige for kunderne til rette tid.

Den praktiske anvendelse af BI i hverdagen

Der er mange forskellige måder BI kan anvendes på i indkøbsafdeling. Vi kommer her med nogle konkrete eksempler, for at eksemplificere, hvordan BI rent faktisk kan gøre en forskel for den enkelte medarbejder samt for hele afdelingen, når det kommer til de daglige arbejdsopgaver og afdelingens overordnede performance.

Købshistorik: En BI-løsning kan hjælpe med at samle data om tidligere indkøb, som hvilke produkter der er købt, hvem leverandørerne er, og hvor meget der er blevet betalt. Den kan derudover hjælpe med at identificere tendenser og forudsige fremtidige behov.

Budgetovervågning: BI kan hjælpe med at overvåge indkøbsbudgettet, ved at sammenligne det faktiske forbrug med det budgetterede forbrug og derigennem hjælpe med at identificere over- eller underforbrug, og handle rettidigt for at rette op på det.

Leverandør performance: BI kan hjælpe med at overvåge leverandørernes performance ved at samle data om leveringssikkerhed, kvalitet, og pris, og det kan være med til at hjælpe med at have optimal leveringssikkerhed til egne kunder og sikre bedst mulig pris.

Indkøbsprocesoptimering: BI kan hjælpe med at automatisere og optimere indkøbsprocessen ved at indsamle data om processerne, deres tid og omkostninger. Derudover kan en BI-løsning også hjælpe med at identificere flaskehalse og foreslå forbedringer, så indkøbsprocessen optimeres mest muligt.

Lagerstyring: BI kan bruges til at spore lagerbeholdning og forudsige fremtidige behov, hvilket kan være med til at identificere potentielle manglende eller udsolgte varer og gøre afdelingen i stand til at træffe bedre beslutninger om lagerstyring og bestilling.

Bring Business Intelligence ind i din indkøbsafdeling

Business Intelligence kan være et kraftfuldt værktøj i indkøbsafdelingen og kan hjælpe med at træffe informerede beslutninger, optimere processer, øge effektiviteten og forbedre overblikket over indkøbsaktiviteter, leverandører, omkostninger, og produktionsbehov. Det kan hjælpe med at spotte besparelsesmuligheder, optimere leverandørforhold og øge effektiviteten i indkøbsprocessen.

Hvis du ønsker at bringe BI ind i din indkøbsafdeling, så er det bare med at tage det første skridt og komme i gang. Vores erfarne team kan hjælpe med at finde en løsning der passer til jeres behov.

Book et uforpligtende inspirationsmøde

Book et uforpligtende møde for at høre mere om, hvordan BI kan hjælpe din indkøbsafdeling med at blive mere effektiv og træffe bedre beslutninger til gavn for hele virksomheden.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.

CogniTechs valg af BI-løsninger

Valg af Business Intelligence løsning handler om at finde den løsning, der bedst matcher virksomhedens forretningsmål og tager højde for både organisation, teknologi, og hvordan løsningen skal anvendes i virksomheden.

Den rigtige Business Intelligence løsning, implementeret og anvendt på den rigtige måde, understøtter og automatiserer virksomhedens beslutningsprocesser og er et afgørende bidrag til at realisere virksomhedens forretningspotentiale.

Hos CogniTech tilbyder vi to forskellige BI Løsninger, som begge er gode platforme, der løbende udvikler sig. Der er dog forskelle og valget mellem de to afhænger af specifikke forretningsbehov, teknologipræferencer og budget.

Læs mere om de to løsninger her:

IBM Cognos Analytics

Microsoft Power BI