CogniTech logo i header

Microsoft Fabric

Microsoft Fabric er en alt i en-analyseløsning til virksomheder.

Løsningen dækker alt fra dataflytning til datavidenskab, analyse af data i realtid og business intelligence. Microsoft Fabric har en omfattende pakke af tjenester, herunder Data Lake, Data Engineering og Dataintegration, alt samlet på ét sted.

Med Microsoft Fabric behøver du ikke at samle forskellige tjenester fra flere leverandører.

I stedet kan du nyde godt af en integreret og brugervenlig løsning, der er udviklet til at forenkle dine analysebehov.

Platformen er bygget på et fundament af Software-as-a-Service (SaaS), som tager enkelhed og integration til et helt nyt niveau.

SaaS-fundament

Microsoft Fabric binder eksisterende og nye komponenter fra Power BI, Azure Synapse og Azure Data Factory sammen i en integreret platform. Komponenterne præsenteres derefter i forskellige tilpassede brugeroplevelser.

   

   

Fabric samler oplevelser som Data Engineering, Data Factory, Data Science, Data Warehouse, Dataanalyse i realtid og Power BI på et samlet SaaS-fundament, som giver en lang række fordele, bl.a følgende:

  • En lang række analysemuligheder.
  • Velkendte oplevelser, der er delte og nemme at lære.
  • Udviklere der nemt kan få adgang til og genbruge alle aktiver ét sted fra
  • En samlet Data Lake, hvor data opbevares, mens de foretrukne analyseværktøjer kan anvendes.
  • Centraliseret administration og styring på tværs af alle oplevelser.

Microsoft Fabric sikrer en problemfri integration af alle data og tjenester.

IT-teams har mulighed for at konfigurere kernefunktioner centralt, og tilladelser anvendes automatisk på tværs af alle underliggende tjenester. Derudover nedarves datafølsomhedsmærkater automatisk på tværs af alle elementer i pakken.

Med Microsoft Fabric slipper brugerne for at skulle integrere, administrere eller forstå den underliggende infrastruktur, der understøtter deres arbejde.
I stedet får de mulighed for at fokusere fuldt ud på deres kerneopgaver.

Komponenter i Microsoft Fabric

Microsoft Fabric tilbyder et samlet sæt analyseoplevelser, der alle er designet til at arbejde problemfrit sammen. Hver oplevelse er skræddersyet til en bestemt person og en bestemt opgave.
Fabric omfatter brancheførende oplevelser i følgende kategorier for at få et analytisk behov fra ende til anden.

Microsoft Fabric tilbyder et bredt udvalg af analytiske oplevelser, der hænger ubesværet sammen. Alle oplevelser er tilpasset både bruger og opgave og indeholder forskellige kategorier, der er med til at dække det analytiske behov fra start til slut.

1

Data Engineering

Inden for Data Engineering tilbyder Microsoft Fabric en førsteklasses Spark-platform med imponerende oprettelsesoplevelser. Det giver datateknikere mulighed for at udføre omfattende datatransformation og at demokratisere data via lake house. Integrationen mellem Microsoft Fabric Spark med Data Factory muliggør planlægning og organisering af notesbøger og Spark-job.

2

Data Factory

Azure Data Factory kombinerer enkeltheden i Power Query med omfanget og styrken ved Azure Data Factory. Der er mulighed for at bruge mere end 200 oprindelige connectors til at oprette forbindelse til datakilder i det lokale miljø og i cloudmiljøet.

3

Data Science

Data Science muliggør uden besvær opbygning, implementering og drift af Machine Learning modeller i din Fabric-oplevelse. Den kan integreres med Azure Machine Learning og tilbyder en indbygget registreringsdatabase for eksperimenter og modeller. Dataeksperter er bemyndiget til at forbedre organisationsdata med forudsigelser og gøre det muligt for forretningsanalytikere at integrere disse forudsigelser i deres BI-rapporter. Derved skifter fokus fra beskrivende til forudsigende indsigt.

4

Data Warehouse

Data Warehouse-erfaring giver førende SQL-ydeevne og skalering. Den differentierer fuldstændigt mellem beregning og lager, hvilket tillader uafhængig skalering af begge komponenter. Yderligere opbevares data i det åbne Delta Lake-format.

5

Realtidsanalyse

Observationsdata, indsamlet fra forskellige kilder som apps, IoT-enheder og menneskelig interaktion, udgør i øjeblikket den hurtigst voksende datakategori. Disse data er typisk semi-strukturerede og forekommer i formater som JSON eller tekst. Deres levering sker med høj volume og skiftende skemaer, hvilket er en udfordring for traditionelle datalagringsplatforme. Realtidsanalyse er fremragende til analyse af denne type data.

6

Power BI

Power BI er verdens førende Business Intelligence-platform og sikrer, at virksomheder hurtigt og intuitivt kan få adgang til alle data i Fabric for at træffe bedre datadrevne beslutninger.

  

Fabric samler alle disse oplevelser i en samlet platform og tilbyder derigennem den mest omfattende platform til analyse af big data.

Kontakt os

Vi har viden og erfaring med Microsoft Fabric og de komponenterne, der udgør kernen.Vi kan derfor give dig råd, vejledning og indsigt i forhold til, hvordan du anvender teknologien og får de bedste resultater.

Vi faciliterer også workshops, hvor formålet er at give dig et bedre overblik over teknologierne baseret på din situation og dine data. I vores workshops dykker vi ned i de enkelte komponenter, så du bedre kan se, hvordan processer og muligheder i Microsoft Fabric bedst kan matche din situation.

Kontakt os for information om hvordan I kan få Microsoft Data Fabric til at arbejde for jer.

Kontakt os

Book et uforpligtende inspirationsmøde

Du er også altid velkommen til at booke et uforpligtende inspirationsmøde via vores online formular, så kan vi finde ud af, om Microsoft Fabric er den rigtige løsning for jer.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.