CogniTech logo i header

Business Intelligence i økonomiafdelingen

Ved at anvende Business Intelligence (BI) kan ledere og beslutningstagere træffe informerede beslutninger.

Det gør sig også gældende i økonomiafdelingen, hvor BI blandt andet kan bruges til at overvåge økonomiske nøgletal og trendanalyser, budgettering og prognose, og kontrol af omkostninger og indtjening. Ved at anvende BI kan økonomiafdelingen hurtigt identificere problemområder, spotte muligheder for vækst og optimere forretningsprocesser.

Fordelene ved at anvende BI i økonomiafdelingen

Der er flere markante fordele ved at anvende BI i økonomiafdelingen, blandt andet:

1

Bedre risikostyring

BI giver økonomiafdelingen mulighed for at få et dybere indblik i kundernes kreditværdighed, transaktionshistorik og markedsudvikling. Dette kan hjælpe økonomiafdelingen med at identificere og håndtere potentielle risici på et tidligt tidspunkt.

2

Øget indtjening

BI giver økonomiafdelingen mulighed for at forbedre deres styring af kreditporteføljen og på den måde minimere risici og øge indtjeningen ved at reducere tabene og øge afkastet.

3

Bedre kundeservice

BI giver økonomiafdelingen mulighed for at give kunderne bedre kreditmuligheder og tilbud. Det kan hjælpe økonomiafdelingen med at forbedre kundetilfredsheden og loyaliteten.

4

Bedre beslutningstagning

BI giver økonomiafdelingen mulighed for at analysere store mængder data og træffe beslutninger baseret på fakta i stedet for mavefornemmelsen og gætterier. Det kan hjælpe økonomiafdelingen med at træffe informerede beslutninger og øge deres effektivitet.

5

Bedre konkurrenceevne

 1. BI giver økonomiafdelingen mulighed for at følge med i konkurrenternes aktiviteter og tilpasse deres egen strategi for at forblive konkurrencedygtige.

Den praktiske anvendelse af BI i økonomiafdelingen

Business Intelligence kan være et ekstremt værdifuldt værktøj, hvis det bliver udnyttet korrekt.

En kunde implementerede BI i blandt andet økonomiafdelingen og som resultat formåede de at forbedre både deres beslutningstagning og deres ROI.

Formålet med BI-implementeringen i økonomiafdelingen var at forbedre deres økonomistyring og øge deres indtjening. Kunden kombinerede data fra flere forskellige kilder, herunder produktionsdata, logistikdata og økonomidata i BI-løsningen. Det gav økonomiafdelingen real-time adgang til data om produktionsniveau, omkostninger, og salgsvolumen.

Ved hjælp af disse data kunne økonomiafdelingen træffe informerede beslutninger om, hvordan de skulle allokere deres ressourcer, og hvordan de skulle justere deres priser for at øge indtjeningen.

BI-løsningen gjorde det også muligt for økonomiafdelingen at identificere tidlige tegn på potentielle økonomiske problemer, hvilket gjorde det muligt for dem at reagere hurtigt for at minimere tabene.

Resultatet var, at virksomheden øgede deres indtjening ved at forbedre deres økonomistyring og justere deres priser. Virksomheden var også i stand til at forbedre deres kundeservice ved at levere produkterne til tiden og til den rigtige pris.

Det gav også en effekt på medarbejdertilfredsheden, da de flyttede tiden fra trivielle og gentagne opgaver med manuelle dataudtræk, til der hvor det er interessant – nemlig dataanalyse og beslutningsoptimering.

Business Intelligence kan hjælpe økonomiafdelingen med at:

 • Forbedre deres risikostyring
 • Øge deres indtjening
 • Forbedre deres kundeservice
 • Træffe informerede og faktabaserede beslutninger
 • Forblive konkurrencedygtige.
 • Optimere medarbejdertilfredsheden

Kombinationen af Business Intelligence og Planning

Kombinationen af BI sammen med Planning styrker økonomiafdelingen endnu mere.

Planning kan bruges til følgende:

 • Budgetter og forecasts
 • ABC Analyser
 • Bonusmodeller
 • Pris kalkulationer
 • Konsolidering
 • Likviditetsstyring
 • HR
 • Og meget mere

Med Planning får du flyttet dig fra langsommelige og usikre Excel ark og kombinerer du det med BI, så har du de perfekte værktøjer, der hjælper økonomiafdelingen med at blive den bedste sparringspartner på tværs af hele virksomheden.

Kom godt fra start

Book et uforpligtende inspirationsmøde for at høre mere om, hvordan BI og Planning kan hjælpe jeres økonomiafdeling med at blive virksomhedens bedste sparringspartner - på tværs af alle afdelinger.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.

CogniTechs valg af BI-løsninger

Valg af Business Intelligence løsning handler om at finde den løsning, der bedst matcher virksomhedens forretningsmål og tager højde for både organisation, teknologi, og hvordan løsningen skal anvendes i virksomheden.

Den rigtige Business Intelligence løsning, implementeret og anvendt på den rigtige måde, understøtter og automatiserer virksomhedens beslutningsprocesser og er et afgørende bidrag til at realisere virksomhedens forretningspotentiale.

Hos CogniTech tilbyder vi to forskellige BI Løsninger, som begge er gode platforme, der løbende udvikler sig. Der er dog forskelle og valget mellem de to afhænger af specifikke forretningsbehov, teknologipræferencer og budget.

Læs mere om de to løsninger her:

IBM Cognos Analytics

Microsoft Power BI