CogniTech logo i header

Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS) er en global og meget udbredt cloud computing platform udviklet af Amazon.com. Platformen tilbyder en bred vifte af cloud-baserede tjenester, herunder databehandling, lagring, databaser, kunstig intelligens, Machine Learning, analyse, Internet of Things (IoT) og meget mere. AWS blev lanceret i 2006 og har siden da vokset sig til en af de førende aktører inden for cloud computing.

En bred vifte af funktioner

AWS har en betydeligt antal tjenester og flere funktioner inden for disse tjenester end mange andre cloud-udbydere – fra infrastrukturteknologier som computer, lagring og databaser – til nye teknologier, såsom machine learning og kunstig intelligens, data lakes og dataanalyser og Internet of Things. Det gør det hurtigt, nemt og mere omkostningseffektivt at flytte virksomhedens eksisterende applikationer til skyen.

Stort fællesskab af kunder og partnere

AWS har et stort og dynamiske fællesskab med millioner af aktive kunder og titusindvis af partnere globalt. Kunder på tværs af stort set alle brancher og af enhver størrelse, inklusive startups, virksomheder og offentlige institutioner, kører alle tænkelige use case på AWS. 
AWS Partner Network (APN) har et stort antal systemintegratorer, der specialiserer sig i AWS-tjenester, og rigtig mange uafhængige softwareleverandører (ISV'er), der løbende tilpasser deres teknologi til at arbejde på AWS.

Stort fokus på sikkerhed

AWS er designet til at være blandt de mest fleksible og mest sikre cloud computing-miljø, der er tilgængeligt i dag. Kerneinfrastrukturen er bygget til at opfylde sikkerhedskravene til bl.a. Det amerikanske militær, globale banker og andre højfølsomme organisationer. Det understøttes af et dybt sæt cloud-sikkerhedsværktøjer med mange sikkerheds-, overholdelses- og styringstjenester og -funktioner samt understøttelse af en lang række sikkerhedsstandarder og overholdelsescertificeringer.

Gode muligheder for innovation

Med AWS kan virksomheden udnytte de nyeste teknologier til at eksperimentere og innovere hurtigere. AWS accelererer konstant deres innovationstempo for at opfinde helt nye teknologier, som virksomhederne kan bruge til at transformere deres forretning.

Dokumenteret operationel ekspertise

AWS har uovertruffen erfaring, modenhed, pålidelighed, sikkerhed og ydeevne, som du kan stole på til dine vigtigste applikationer. I over 17 år har AWS leveret cloud-tjenester til millioner af kunder rundt om i verden, der kører en bred vifte af use cases. 
Med den skala som AWS opererer i som cloud-udbyder, og med den store operationelle erfaring AWS har er det klart en udbyder der har bevist sit værd og som man som virksomhed kan regne med.

AWS’s mest populære tjenester

1

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2)

Giver skalerbare virtuelle servere, som brugere kan bruge til at køre applikationer og beregninger.

2

Amazon Simple Storage Service (S3)

En holdbar og skalérbar lagringstjeneste, der giver mulighed for lagring og indsamling af data fra næsten hvor som helst på internettet.

3

Amazon Relational Database Service (RDS)

En administreret database-tjeneste, der giver mulighed for let oprettelse, drift og skalerbarhed af relationelle databaser, såsom MySQL, PostgreSQL, Oracle og SQL Server.

4

Amazon Lambda

En serverløs computing-tjeneste, der giver mulighed for kørsel af kode i respons til begivenheder uden at skulle administrere servere.

5

Amazon DynamoDB

En fuldt administreret NoSQL-database, der er designet til at levere høj ydeevne og skalérbarhed uden at miste pålidelighed.

 

AWS har et globalt netværk af datacentre, hvilket giver stor pålidelighed og høj tilgængelighed over hele verden. Det bruges af virksomheder i alle størrelser, fra start-ups til store virksomheder, for at drive applikationer og tjenester i skyen.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil høre mere om Amazon Web Services.

Kontakt os

Du kan også booke et møde med os via vores online formular, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan AWS kan styrke jeres virksomhed.

Mødet er som udgangspunkt online og tager typisk omkring 45 minutter.